Aktuális

A tanév eseményei

 

Tanévnyitó

Kedves gyerekek, kedves szülők!

Intézményünk évnyitója 2018. augusztus 31-én 16 órakor lesz a József Attila u. 58-as épület udvarán, eső esetén a József Attila u. 56-os épület tornatermében.

 

Pannonhalmi kirándulás

Április 21-én, a szombati diáknapon az egész felső tagozat egy pannonhalmi kiránduláson vett részt. A Volán pótló járatot biztosított számunkra, így szinte „külön busz” vitt minket a város központjáig.
Innen kapaszkodtunk fel az apátsághoz. Meredek utcácskákon, lépcsősorokon vitt az út. Kondíciótól függően kinek húsz, kinek ötven percébe került a feljutás. Miután mindenki kipihente magát, körbejártuk az apátság épületét, majd célba vettük a Boldog Mór kilátót, és a nemrég átadott Lombkorona tanösvényt.
Visszafelé az Apátsági Arborétumban is sétáltunk egyet, majd a hazaút előtt a „Süss Fel Nap” Alapítvány jóvoltából egy kétgombócos fagyira is hivatalosak voltak a gyerekek.
Mindannyian jól éreztük magunkat. Ilyen kirándulást máskor is szervezünk!

Vissza a lap tetejére

 

Pénz7

A 2017-2018-as tanévben iskolánk felső tagozata ismét csatlakozott a Pénz7-hez március 05-09. között. Fontosnak találjuk, hogy tanulóinkat felkészítsük a „helyes” pénz használatra, jó költségvetés készítésére, pénzükből  hogyan tudnak jól takarékoskodni, bankkártyájukat hogyan tudják biztonságosan használni.

Az idei témánk : Pénz világa-gyakorlata a mindennapokban:
- Ismerkedtek az euróval, pénzváltás gyakorlása
- Közlekedésben szükséges jegy automaták ismerete és gyakorlati alkalmazása
- Online vásárlás előnyei és veszélyei
- Családi költségvetés tervezése
Minden nap az adott témával kapcsolatosan feladatokat kaptak az osztályok, melyeket közösen kellett megoldaniuk. Az osztályoknak „bankszámlát” nyitottunk a „RADÓ” bankban. Helyesen megoldott feladatok esetén „Radollár”-okat gyűjthettek. Így növekedhetett az összeg a bankszámlán.

Az eredményhirdetésen minden osztály pénz jutalomban részesült, melyet az osztály levásárolhatott közös döntésük alapján.  Köszönjük iskolánk alapítványának a „Süss fel nap alapítványnak” a segítségét, hogy támogatta programunk megvalósulását.

Vissza a lap tetejére

 

Lélekmozgató

Vissza a lap tetejére

 

Alapítványi bál

A választható MENÜT ide kattintva elérheti!

Vissza a lap tetejére

 

Iskolánkban már két igazi angyal is van ...

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola felhívást tett közzé 2017. októberben az alábbiak szerint:

Angyalok szárnyak nélkül

A "Győr-Újvárosi Gyerekekért" Alapítvány felhívást tesz közzé valamennyi Győr városában tevékenykedő intézménynek, szervezetnek, hogy közösségéből válassza ki azt a személyt, aki a legtöbbet tesz önkéntes munkájával, a hátrányos helyzetű gyerekekért, emberekért! Szeretnénk szárnyakat adni ezeknek a földi angyaloknak, munkájukat, nevüket, arcukat megismertetni másokkal is, így köszönve meg eddigi fáradságos munkájukat, új erőt adva a továbbiakhoz.

Intézményünkben sok-sok angyal serénykedik nap, mint nap. Nehéz választani, nem is lehet… Ennek ellenére a tantestületre bíztuk, hogy válasszanak maguk közül, akinek a nevét elküldhetjük a felhívásra.
Egyaránt 11 szavazatot kapott Peterka Kinga gyógypedagógus és Szemenkár Mátyás gyógypedagógiai asszisztens kollégánk. A pályázatot kiíró szervezet elfogadta, hogy mindkettőjüket „angyallá varázsoljuk” önkéntes munkájuk alapján.
2017. december 17-én a Kossuth Lajos Általános Iskola belső udvarán bensőséges keretek között, a tanulók és pedagógusok közös karácsonyi műsorán avatták őket angyallá illetve köszöntötték őket.
Gratulálunk mindkettőjüknek! Bízunk abban, hogy még sokáig tudják önzetlen, odaadó munkájukkal „segíteni sérült gyermekeink ügyét”. Peterka Kinga a „Süss fel Nap!” Alapítvány működtetésével teremti meg tanulóink támogatását, Szemenkár Mátyás pedig a zeneoktatással életre szóló élményhez juttatja diákjainkat.

Vissza a lap tetejére

 

Meghívó

Vissza a lap tetejére

 

Jubileumi programok

Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Iskolánk névadója, Radó Tibor 1947-ben szervezte meg Győrben a gyógypedagógiai ellátást.  Iskolát alapított, melynek ő lett az első igazgatója. A 70 évre visszatekintő oktató nevelő munka az esélyteremtés és a társadalmi integráció jegyében zajlott.  Intézményünk a környezet diktálta igényeknek megfelelően változott, alakult, fejlődött és egyre bővülő ellátási formákkal állt a különböző problémákkal, fogyatékossággal küzdő gyermekek fejlesztésének szolgálatában. A Győri Tankerületi Központ többségi általános iskoláiban integráltan tanuló SNI gyermekek, és a többségi pedagógusok szakmai munkájának segítése is feladataink közé tartozik. Munkánkat a 70 évvel ezelőtti lelkesedéssel és elköteleződéssel, de a pedagógia legújabb eredményeit felhasználva, hitelesen végezzük.

A kettős jubileum alkalmából több programra is szeretettel várjuk az érdeklődő szakembereket, és a segíteni vágyó civileket.

Trencséni Mónika
mb. intézményvezető

 

„Süss fel Nap” Alapítvány

A „Süss fel Nap Alapítványt” a megyében élő mozgássérült és értelmileg sérült gyermekek, szüleik, és a velük foglalkozó szakemberek támogatására hoztuk létre. Alapítványunk működésének 25 éve alatt megannyi felejthetetlen tábort, csodálatos kirándulást szerveztünk a ránk bízott gyermekek és szüleik számára. A hagyományosan megrendezésre kerülő alapítványi tábor mellett támogatjuk tanítványaink egyéb táborokon való részvételét is. A Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI által szervezett kulturális és sport rendezvények, zeneszakkör és iskolakert projekt támogatásával biztosítjuk a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, halmozottan sérült, ill. beszédfogyatékos  gyermekek hasznos szabadidő-eltöltését.
Nemes törekvéseinket évek óta kiemelt figyelemmel, anyagi és erkölcsi támogatással segíti a Győr Arrabona Lions Club.

Kísérjék figyelemmel tevékenységünket elérhetőségeinken!

Peterka Kinga
kuratóriumi elnök

 

PROGRAMOK

 

Időpont: 2017.11.06. 14 óra
Helyszín: Győr, József A. u. 58.

Időpont: 2017. 11.16. 8 óra
Helyszín: Győr, József A. u. 4.

Időpont: 2017. december 17. 17 óra
Helyszín: Győr, Széchenyi tér

Időpont: 2017. 12.15. 17 óra
Helyszín: Győr Zsinagóga

Időpont: 2018. 01.27. 19 óra
Helyszín: Hotel Konferencia Győr

Időpont: 2018. 03.07. 8 óra
Helyszín: Győr, József A. u. 56

Időpont: 2018. 04. 08.
Helyszín: Győr Aranypart

Időpont: 2018. 04. 18. 8 óra
Helyszín: Győr, József A. u. 56.

Időpont: 2018. május
Helyszín: Győr, József A. u. 58.

Vissza a lap tetejére

 

Szakmai nap

 

Vissza a lap tetejére

 

Bemutató órák

Vissza a lap tetejére

 

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Az idei tanévben 2017. szeptember 15-én iskolánk felső tagozatos osztályai is csatlakoztak ehhez a mozgalomhoz, hogy közösen tisztítsuk  meg szűkebb-tágabb környezetünket. Iskolánk környezetének szebbé tételé volt a célunk, így ezen a napon Szabadhegy Templom utca, Új Köztemető, Új utca, Ötház dülő környékét igyekeztünk megszabadítani a szeméttől.

Több illegális szemétlerakó helyet is találtunk ezen a környéken, így nagyon hamar 15 zsák szemetet tudtunk gyűjteni. Tanulóink nagyon lelkesen, segítőkészen álltak a „munkához”. Sokan meglepődtek és értetlenül álltak, hogyan került az utcára ennyi szemét és csak annyit tudtak kérdezni, „miért ide hordták az emberek ezt a sok szemetet?” Ilyen kérdésekre nehezen tudunk válaszolni tanítványainknak, de hiszünk és bízunk abban, hogy akik ilyen önkéntes szemétgyűjtő mozgalomban részt vesznek, tudatosabban fogják a hulladékot kezelni, nem szemetelnek, hulladékkal nem szennyezik a környezetüket.

  

  

  

  

Vissza a lap tetejére

 

Jótékonysági Kerékpártúra

2017. szeptember 8.

A sok-sok győri iskolást két kerékre varázsoló jótékonysági kerékpártúra úticélja a Táplánypusztán található Dr. Piróth Endre Szociális Központ volt. Célja ugyanezen intézmény támogatása. Iskolánk a lent felsorolt 12 tanulóval és 3 pedagógus kísérővel képviseltette magát.

A hatalmas bicikli konvoj fél 10 körül ért az iskolánkhoz, ahol mi is bekapcsolódtunk a menetbe. A gyerekek kerékpárjai egyrészről saját eszközök voltak, ezenkívül 5 tanulónak az iskola biztosította a járművet. A közlekedés biztonságáról rendőri felvezetés, mentőkocsi és műszaki szakemberek is gondoskodtak.

A helyszínre gurulva kedves fogadtatásban részesültünk. Köszöntő beszéd, zenés műsor, tombola sorsolás és finom ebéd várt ránk az otthon parkjában. Minden tanuló emléklapot kapott a részvételért. Megtekinthettük a gondozottak lakrészeit, akik barátságosan kalauzoltak bennünket, vendégeket otthonukban.
A menet 13 órakor indult vissza Győrbe, hasonlóan profi kísérettel, mint odafelé. A gyerekeknek nagyon tetszett ez a különleges kiruccanás!

Tanulók: Horváth Alex, Sági Borostyán, Fekete Gergő, Sörös Patrik, Mázi Rajmund, Csepcsényi Balázs, Horváth Polli Claudia, Bolla Márk, Bakacs Dániel, Horváth Kitti, Húsvét Péter, Lukács Olivér,
Pedagógus kísérők: Herman Zita, Molnár Veronika, Illés-Horváth Csilla

  

  

Vissza a lap tetejére

 

Tanévnyitó

Kedves gyerekek, kedves szülők!
Tanévnyitó ünnepségünket 2017. augusztus 31-én 17 órakor, a József A. u. 58. sz. épületünk udvarán tartjuk.

 

Vissza a lap tetejére